Ylen uusi kesäkonsertti Radio Suomen Kesäilta yhdessä saapuu Hämeenlinnaan kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna

04.04.2023, Yle

Mukana tapahtumassa ovat myös Puoli seitsemän ja Pikku Kakkonen.

Kesä avataan yhdessä Radio Suomen kuulijoiden ja huippuartistien kanssa Hämeenlinnan Linnanpuistossa perjantaina 2. kesäkuuta klo 19.00–22.00.

Ensimmäistä kertaa järjestettävässä Radio Suomen Kesäilta yhdessä -konsertissa esiintyvät Pohjola– ja Suomen kesä -hiteistään tuttu Olli Halonen, sinivalkoinen ääni Katri Helena, keikkalavat täyteen vetävä Vesterinen yhtyeineen sekä trubaduuriyhtye Kalevauva.

“Luvassa on illan täydeltä ohjelmaa niin paikan päällä, tv:ssä kuin radiossakin. Puoli seitsemän tekee suoraa lähetystä Linnapuistosta, Pikku kakkonen on mukana aamupäivällä ja päivän huipentaa Radio Suomen kuulijoiden suosikkiartistien tähdittämä konsertti”, kertoo konsertin tuottaja Erno Kulmala.

Tapahtumalavalta yleisön tunnelmaa nostattavat Radio Suomesta tutut toimittajat Hanna Kataja-Rahko ja Olli Haapakangas. Konsertin televisiolähetystä juontavat Puoli seitsemän –ohjelmasta tutut Anniina Valtonen ja Mikko Kekäläinen, ja Radio Suomen aalloilla ovat äänessä Sanna Pirkkalainen ja Toni Laaksonen.

“Ylen tehtävä on luoda erilaisten ihmisten välillä merkityksellisiä ja yhdistäviä kohtaamisia niin kasvotusten kuin digitaalisten alustojenkin kautta. Tämän uuden kesätapahtuman avulla tavoitamme yhä laajemmin suomalaisia niin paikan päällä kuin muissakin kanavissamme”, kertoo Ylen tapahtumapäällikkö Jyri Kataja-Rahko.

Anniina Valtosen ja Mikko Kekäläisen juontama Puoli seitsemän -ohjelman suora lähetys nähdään paikan päältä ennen konserttia klo 18.30–19.00 Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa. Lähetys Radio Suomen Kesäilta yhdessä -konsertista alkaa klo 19.00 Yle TV1:ssä, Yle Areenassa ja Yle Radio Suomessa.

Pikku kakkonen on puolestaan paikalla perjantaina 2.6. aamupäivällä, kun lavalla nähdään Pikku kakkosen esiintyminen Hämeenlinnan päiväkodeille. Esitystä ei taltioida tai lähetetä.

Samana viikonloppuna järjestetään Hämeenlinnan Linnapuistossa myös YleXPopin ilmainen ja ikärajaton tapahtuma lauantaina 3. kesäkuuta. Artistit julkaistaan huhtikuun viimeisellä viikolla YleX Aamussa.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy