Suorat lennot Keski-Euroopasta Savonlinnaan alkavat

18.1.2023, Savonlinnan kaupunki

Savonlinnan kaupunki on tehnyt yhteistyösopimuksen charter-lennoista eurooppalaisen matkanjärjestäjän Voigt Travelin ja Business Finlandin kanssa. Charter-lentoyhteydet alkavat Savonlinnan ja Rotterdamin välillä ensi kesänä kolmella lennolla.

Savonlinnan kaupunki on tehnyt yhteistyötä Visit Finlandin kanssa matkailumarkkinoinnissa Keski-Eurooppaan vuodesta 2015 lukien. Kansainvälisten matkailijoiden määrä oli vahvassa kasvussa ennen pandemiaa ja Ukrainan sotaa. Ennen pandemiaa yli 30 000 yöpymisvuorokautta tuli saksankielisen Euroopan alueelta ja Benelux maista. Venäläisiä matkailijoita kävi vuosittain noin 100 000.

Savonlinnan seudulla käy vuosittain noin puoli miljoonaa matkailijaa.
– Erityisesti on kiitettävä Business Finlandiin kuuluvaa Visit Finlandia ja Savonlinnan Seudun Matkailua sopimuksen syntymisestä. Suorat charter-lennot Keski-Euroopasta Savonlinnaan on merkittävä edistysaskel koko Saimaan alueen matkailun vahvistamiseksi ja Savonlinnan saavutettavuuden parantamiseksi. Tämä luo edellytyksiä matkailun ympärivuotistamiselle, matkailun monipuolisemmalle kansainvälistymiselle sekä myös uusien investointien käynnistymiselle, sanoo kaupunginjohtaja Janne Laine.

Yhteistyö hollantilaisen Voigt Travelin (osa Stena Line Groupia) kanssa avaa uusia mahdollisuuksia kansainvälisen matkailun kehittämiseen Saimaan alueella.
– Yhteisenä tavoitteenamme on pitkäjänteinen kehitystyö, joka kasvattaa suorien lentojen määrää tulevina vuosina merkittävästi, sanoo Savonlinnan Seudun Matkailun toimitusjohtaja Jaana Komi.

Alankomaiden suurin Pohjoismaisten lomamatkojen järjestäjä, Voigt Travel, aloittaa ensimmäiset kolmiolennot välillä Rotterdam – Savonlinna – Rovaniemi kesäkuussa 2023. Lennot lennetään Transavia-lentoyhtiön, 149 paikkaisella koneella, 7.6., 14.6. ja 21.6.2023. Tulevien vuosien tavoitteena on kasvattaa lentojen määrää. Kaupungin osuus markkinointiyhteistyöstä on 46 000 euroa. Visit Finland tulee myös panostamaan merkittävästi markkinointiyhteistyöhön Savonlinnan kaupungin lisäksi.

– Suomella on nyt mahdollisuus toistaa talvikauden menestys myös kesäkaudella ja suorien yhteyksien avulla lisätä merkittävästi matkailua Keski-Euroopasta. Savonlinna on oiva kohde hyvän sijainnin vuoksi, asiakkaat pääsevät helposti nauttimaan koko Saimaan alueen laajasta tarjonnasta. Läntisessä Euroopassa pääosa lomamatkoista ajoittuu touko-syyskuun väliin ja meillä vain osa tuosta ajasta on pääsesonkia, joten uudet yhteydet tuovat toivottua pidennystä myös sesonkiin. Tilauslennoilla tulevat asiakkaat tarvitsevat myös enemmän palveluita. Tämä lisää mahdollisuuksia uudenlaisen yritystoiminnan kehittämiseen, kommentoi Visit Finlandin Keski-Euroopan markkinavastaava Jyrki Oksanen.

Voigt Travel on Alankomaiden markkinajohtaja Pohjoismaihin kohdistuvien lomien myyjänä. 2022 ruotsalainen Stena Line Travel Group AB osti Voigt Travelin. Yhtiö on pohjoismaisten lomien markkinajohtaja Hollannissa palvelemalla 50 000 matkustajaa vuosittain, yli 50 miljoonan euron vuosiliikevaihdolla.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy