Suomen suurin gluteeniton leipomo Moilas juhlii tänä vuonna 70. juhlavuottaan. Pieksämäeltä pienenä kotileipomona alkunsa saanut yritys on myös Suomen johtava gluteenittomien leipomotuotteiden viejä. Juhlavuoden kunniaksi Moilas tuo valikoimiinsa tuoteuutuuksina Moilas Hapanjuurisämpylän ja Moilas Kaura & Siemenet-palaleivän, jotka molemmat sisältävät tuhdisti täysjyvää.
Tarinamme alku löytyy juuresta
Kotimainen perheyritys Moilas on vuodesta 1955 asti taittanut matkaa kohti makuelämysten mestaruutta. Naapurilta lahjaksi saadusta taikinajuuresta ponnistava palo laittaa hyvä kiertämään jokaiseen ruokapöytään on ohjannut yrityksen toimintaa vuosikymmenien ajan.
Sama palo ohjasi myös gluteenittoman leivonnan äärelle. Juuren naapurilta kymmenen vanhana noutanut, nykyään Moilas Oy:n hallituksen puheenjohtajana toimiva Juha Moilanen tapasi 1980-luvun alkupuolella eräillä kesteillä vieraana olleen keliaakikon. Kun vieras kertoi voivansa syödä pöydän antimista pelkkää voita, virisi välittömästi vilpitön halu kehittää myös gluteenittomia leipomotuotteita.
Ylpeydellä, gluteeniton.
”Moilas-leipomon matkaa on aina ohjannut rohkeus tarttua uuteen. Varsinkin gluteenittoman leivonnan alkutaipaleella olimme aivan uuden äärellä, sillä perinteisen leivonnan opit eivät enää päteneetkään. Mutta sinnikäs työ on sittemmin palkittu, kun Moilas-tuotteet ovat löytäneet paikkansa jo niin useasta gluteenittomasta ruokapöydästä”, kertoo Juhan poika, Moilas Oy:n toimitusjohtaja Ville Moilanen.
Tänä päivänä Moilas on täysin gluteeniton ja leipomon tuotteilla herkutellaan huoletta ja hymyssä suin Suomen lisäksi jo 15:ssa Euroopan maassa. Laatua ja luovuutta vaalien Moilas pyrkii rohkeasti jatkossakin niille poluille, joita ei ole valmiiksi tallattu.
Juhlavuoden tuoteuutuuksissa maistuu täysjyvä
Juhlistaakseen 70-vuotista taivaltaan Moilas tuo kauppoihin tuoteuutuuksina Moilas Gluten-Free Hapanjuurisämpylän ja Moilas Gluten-Free Kaura & Siemenet -palaleivän.
”Tämän kevään uutuustuotteita suunnittelimme erityisesti uudet ravitsemussuositukset mielessä pitäen. Suositeltu 90 grammaa täysjyvää päivässä on mahdollista saavuttaa myös gluteenittomasti ja ennen kaikkea herkullisesta mausta tinkimättä. Yhdessä Hapanjuurisämpylässä täysjyvää on 25 grammaa ja Kaura & Siemenet -palaleivässä 40 grammaa”, sanoo Moilas Oy:n myyntipäällikkö Jaana Heinonen.
Keliakialiiton myöntämällä Gluteenittoman tuotteen -merkillä varustetut uutuusleivät ovat myös vehnättömiä sekä laktoosittomia, ja soveltuvat vegaaniseen ruokavalioon.

Moilas Gluten-Free Kaura & Siemenet, 4 kpl, 320 g, kypsä pakaste
Moilas Oy on vuonna 1955 perustettu, Pieksämäellä sijaitseva, ja jo kolmannessa polvessa toimiva perheyhtiö, jonka palveluksessa työskentelee noin 90 henkilöä. Yrityksen liikevaihto vuonna 2024 oli noin 21 M€. Moilas on gluteenittoman leivonnan edelläkävijä yli 40 vuoden kokemuksella. Olemme merkittävä suomalainen erityisruokavalioleipomotuotteiden vientiyritys, ja tuotteemme ovat suosittuja useissa ravintola- ja kauppaketjuissa jo 15 Euroopan maassa.